Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Povestea slujitoarei”: Cât de departe ai merge ca să-ți salvezi copilul?

comentarii

2d7822de39c64917114763557b162a8b
Serialul american “Povestea slujitoarei”, bazat pe romanul cu același nume scris Margaret Atwood, prezintă viața lui June, o femeie obligată să trăiască pe post de mamă-surogat, într-o dictatură totalitară distopică din viitor, în Gilead, cunoscut anterior ca Statele Unite. 

 

June (Elisabeth Moss) devine, împotriva voinței sale, Offred, și este obligată să fie slujitoare în casa Comandantului său, Fred Waterford. Concret, fiind una dintre ultimele femei fertile din țară, aceasta trebuie să întrețină raporturi sexuale cu Waterford, singurul său scop, impus de autorități, fiind acela de a naște copii. 

 

În Gilead, drepturile fundamentale ale femeilor nu există. Prin urmare, Offred și celelalte slujitoare nu au voie să citească, să se îmbrace diferit, să își privească stăpânii în ochi și, în general, să aibă păreri. Poate cel mai important, toate slujitoarele au fost anterior despărțite de familiile lor și nu le este permis să aibă o relație cu copiii lor, acestea fiind trimise la un alt post, de îndată ce bebelușul era înțărcat. 

 

Offred decide însă să schimbe asta, să supraviețuiască și să depășească orice obstacole pentru a-și salva cele două fiice: Hannah, născută în libertate, și Nichole, concepută în Gilead, cu unul dintre șoferii familiei Waterford.  

 

 

Întrebată ce anume a inspirat-o să își imagineze o astfel de lume, Margaret Atwood a mărturisit că evenimentele terifiante descrise își au sursa în unele dintre cele mai întunecate capitole din istoria lumii. 

 

Povestea slujitoarei” este un serial tulburător, frustrant pe alocuri, despre puterea unei mame de a se sacrifica pentru copiii săi, indiferent de provocări. 

 

Sezonul 4 al serialului va fi lansat în 2021. 

 

Primele 3 sezoane sunt disponibile pe HBO GO: https://hbogo.ro/seriale/povestea-slujitoarei  

 

Cartea poate fi comandată de aici: https://www.editura-art.ro/info/carte/povestea-slujitoarei